Pers

vidaXL opent nieuwe fulfilmentcenters in Nederland en Polen

Het internationale online merk vidaXL blijft groeien in al haar markten in Europa, de VS en Australië. Daarom opent het bedrijf nieuwe fulfilmentcenters in Nederland en Polen.

Mensen brachten afgelopen jaar veel meer tijd thuis door vanwege de pandemie, en hadden daardoor de behoefte hun woonruimte te vernieuwen. Ze pasten zich aan aan het “nieuwe normaal” en maakten een werkplek met een groter bureau, kochten fitnessapparaten voor hun homegym en vervingen hun oude bank. Bij vidaXL was er daarnaast ook veel vraag naar tuinmeubelen en andere tuinproducten. 

vidaXL heeft zich aangepast aan het “nieuwe normaal”, omdat de online vraag naar trendy producten voor lage prijzen enorm is toegenomen. Het online merk breidt haar assortiment uit om aan de vraag van hun klanten naar huis- & tuinproducten te voldoen. Daarnaast willen ze ervoor zorgen dat populaire producten altijd op voorraad zijn en ze willen levertijden nog meer verkorten. Om dit te bereiken bouwt vidaXL nieuwe fulfilmentcenters in Nederland en Polen zodat ze aan de vraag kunnen blijven voldoen, nu steeds meer mensen online kopen.

Kijo Oudshoorn, CCO van vidaXL: “Deze nieuwe fulfilmentcenters zijn een belangrijke stap in ons groeitraject. In het afgelopen jaar hebben we uitgebreid gezocht naar geschikte locaties en we zijn verheugd om dit jaar met de bouw te beginnen.”

In Nederland bouwt vidaXL een nieuw fulfilmentcenter in Venlo, waar het hoofdkantoor is gevestigd. De werkzaamheden zullen eind 2021 klaar zijn en het totale vloeroppervlak bedraagt ​​141.000 m2 waarvan 4.750 m2 kantoorruimte. Het gebouw krijgt het Breeam-certificaat Very Good en het wordt voorzien van een brug die twee fulfilmentcenters met elkaar verbindt. Hierdoor is het mogelijk om pakketten tussen de gebouwen met een lopende band te vervoeren.

Het nieuwe fulfilmentcenter in Września, Polen, wordt naar verwachting in het laatste kwartaal van 2021 geopend. Het totale vloeroppervlak van het fulfilmentcenter is 138.000 m² waarvan 3.400 m2 kantoorruimte. Er is gekozen voor Września om levertijden met name in Centraal- en Oost-Europa te verkorten.

Naast Nederland en Polen, breidt vidaXL ook haar fulfilmentcenters uit in de VS en Australië.

Over vidaXL

vidaXL is een internationaal online merk met haar hoofdkantoor in Nederland met  online shops in 29 landen in Europa, Australië en de Verenigde Staten. Ze bieden een verrassend assortiment producten in categorieën als huis & tuin, meubels, sportartikelen en nog veel meer.

Voor verdere persvragen, inclusief verzoeken om het gebruik van onze afbeeldingen, kunt u contact opnemen met [email protected]

N.B. Afbeeldingen mogen alleen gepubliceerd worden in de context van dit persbericht.

Lees meer

Supply Chain Valley: Nieuwe innovatiehub in Venlo

Verschillende bedrijven, waaronder vidaXL, Moonen Packaging, Seacon Logistics, Arvato Supply Chain Solutions en Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI), hebben de handen ineengeslagen om samen de Supply Chain Valley (SCV) te creëren. De SCV is een samenwerkingsverband tussen overheid, bedrijven en de academische wereld met voordelen voor het milieu, de samenleving en de economie in het algemeen. Hun gezamenlijke missie luidt als volgt:

 “Wij, organisaties, werken samen aan gezamenlijke projecten om tastbare resultaten te behalen op het gebied van duurzaamheid, end-to-end digital supply chain, deeleconomie, personeel van de toekomst en magazijn van de toekomst”

De SCV werd vorig jaar als idee gelanceerd door vidaXL, waarna BISCI aanhaakte om het idee uit te werken tot een samenwerkingsverband. De bekroning van deze samenwerking was de ondertekening van een ‘Memorandum of Understanding’ tussen de bedrijven afgelopen augustus. De SCV is gesitueerd in Venlo en versterkt de regio als supply chain en logistieke hub voor Noord-Europa. Dit team van bedrijven wordt via BISCI ondersteund door eersteklas onderzoek en begeleiding van de Universiteit Maastricht, TNO, Fontys Hogescholen en Zuyd Hogeschool.

“Innovatie, leren en ontwikkeling zijn de belangrijkste motoren voor duurzame groei van mensen, bedrijven en gemeenschappen. Samenwerking tussen sterke partners versnelt de ontwikkeling op deze gebieden en stelt ons in staat om relevant te blijven en leidend te worden in de toekomst.” Erik van der Hooft, Supply Chain Manager, vidaXL

“Bij Arvato hechten we veel belang aan duurzaamheid en aan nieuw talent. Met de creatie van de Supply Chain Valley formaliseren we onze relatie met de Universiteit Maastricht en gaan we ook onze krachten bundelen met de partnerbedrijven om innovaties naar een hoger niveau te tillen.” Patrick Manders, VP Solution Design, Arvato Supply Chain Solutions

De Supply Chain Valley begrijpt dat value chain innovation niet als een op zichzelf staand doel kan worden gezien, maar dat er rekening moet worden gehouden met menselijke interactie, verandermanagement, onderwijs, gezondheid en veiligheid, verbruik van natuurlijke hulpbronnen, productie-uitstoot, digitale technologie en andere sociale en ecologische externe factoren van bedrijfshandelingen (positief en negatief). Het kerndoel van de SCV is het leveren van ecologische, sociale en economische voordelen voor de leden en hun belanghebbenden, door middel van gezamenlijke projecten die de bedrijfsproblemen van vandaag oplossen met oplossingen die geschikt zijn voor morgen en ervoor zorgen dat bedrijven sterk blijven in de toekomst. De SCV werkt echter ook samen met onderwijsinstellingen om stages en werkgelegenheid te bieden aan studenten en afgestudeerden van alle niveaus. Senior academici worden uitgenodigd voor gastcolleges en omgekeerd zijn er gastcolleges van bedrijven in academische omgevingen, om wederzijds leren te bevorderen. Om deze aanvullende doelen te faciliteren, beoogt de SCV een inspirerende omgeving met werkplekken, collegeruimte(s) en vergaderruimtes, in het hart van Venlo. vidaXL gaat deze faciliteit in 2021 ontwikkelen, volgens onderstaand ontwerp. Deze faciliteiten staan open voor studenten, de overheid, start-ups en anderen met inspirerende ideeën, zodat ze samen kunnen werken en leren.

vidaXL heeft de ambitie om een toekomstige marktleider te worden in e-commerce en gelooft dat een sterk ecosysteem van connecties met de overheid, bedrijven en het onderwijs essentieel is om dit te bereiken. vidaXL koestert de zaden die zijn geplant voor de Supply Chain Valley, omdat alleen samen met het delen van kennis, ideeën en getalenteerde personen grote toekomstige uitdagingen aangepakt kunnen worden. Door met een frisse blik studenten op alle niveaus op te leiden en door met bedrijven die veel ervaring hebben in duurzaamheid en supply chain management samen te werken, leidt dit initiatief tot de perfecte synergie. ‘Samenwerking’ is daarom het woord dat het best de Supply Chain Valley omschrijft, aldus vidaXL.

De Supply Chain Valley is een ambitieuze samenwerking van organisaties met een langetermijnvisie op waardecreatie in de regio Limburg en daarbuiten, voor heel Noord-Europa. Wilt u meer informatie over het werk dat de SCV doet, neem dan contact met ons op via [email protected].

Lees meer

vidaXL.nl nieuwe shirtsponsor VVV-Venlo

Venlo –  Vanaf het nieuwe voetbalseizoen is vidaXL officieel sponsor van de Eredivisie club VVV-Venlo. De komende seizoenen is het logo van vidaXL.nl op de rug van het wedstrijdshirt en overal in het stadion te zien. Het contract is op 24 juni getekend door Marc Bogers, CEO van VVV-Venlo, en Linn Hallgren, Marketing Manager van vidaXL. ‘’We zijn erg trots dat we sponsor zijn van VVV-Venlo. We vinden het geweldig om als Venloos bedrijf op de achterkant van het wedstrijdshirt te staan’’, aldus Linn Hallgren.

Venlo is niet alleen de stad waar het hoofdkantoor van vidaXL is gevestigd, maar het is ook de woonplaats van een groot aantal medewerkers en fans van VVV-Venlo. ‘’Als bedrijf gevestigd in Venlo willen we graag iets terugdoen voor de stad door ons als sponsor aan VVV-Venlo te verbinden’’, zegt Hallgren. Bij vidaXL werken ca. 35 verschillende nationaliteiten, die allemaal nauw met elkaar samenwerken aan een gemeenschappelijk doel, net als binnen een voetballclub.

Door een samenwerking aan te gaan met VVV-Venlo wil het bedrijf de landelijke naamsbekendheid te vergroten, om zo nog meer klanten het typische vidaXL jackpotgevoel te kunnen geven. Dit wordt bereikt door de prijzen laag te houden, de winkelervaring zo prettig mogelijk te maken en vooral altijd goede deals te hebben.

‘’Tijdens de gesprekken met VVV-Venlo hadden we meteen een goed gevoel. Het is geweldig dat de shirts straks niet alleen in het stadion, maar ook op Studio Sport of FOX Sport te zien zijn, waar vele miljoenen Nederlanders en mensen in het buitenland naar kijken’’, zegt Linn Hallgren.

vidaXL is een online retailer waar je terecht kunt voor alles op het gebied van onder andere meubels, sportartikelen en producten voor huis & tuin. Bij vidaXL.nl profiteer je altijd van lage prijzen en het gemak van online shoppen: alle artikelen worden snel en gratis bij jou thuis bezorgd!

Lees meer

vidaXL legt eerste steen grootste e-commerce distributiecentrum van Nederland

vidaXL heeft de eerste steen gelegd voor de bouw van het grootste e-commerce distributiecentrum van Nederland. CEO en medeoprichter van vidaXL Gerjan den Hartog en medewerkers en gasten van de internationale webshop vierden deze feestelijke gebeurtenis samen met relaties en belanghebbenden aan de nieuwe locatie op Tradeport Noord Venlo door de eerste producten alvast mee te brengen.

In het nieuwe distributiecentrum zullen dagelijks 60.000 bestellingen worden verwerkt en verstuurd naar alle Europese landen. Het warehouse van 100.000 m2 wordt volgens planning aan het einde van dit jaar operationeel en wordt hiermee het kloppend hart van een eigen logistieke netwerk. In Venray groeide het bedrijf de laatste jaren uit zijn jasje, waardoor de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum onvermijdelijk was.

Lees meer

vidaXL zet nieuwe stappen in snelle groei

vidaXL bereikt een nieuwe mijlpaal met de start van de bouw van een nieuw distributiecentrum van ruim 100.000 m² in Venlo. Hiermee speelt de online retailer in op haar snelle internationale expansie en haar groeiambities. vidaXL is één van Europa’s snelst groeiende internationale online retailers en actief in 29 landen. Haar netwerk van populaire vidaXL-webshops wordt nu ook ontsloten voor andere retailers, zodat vidaXL-klanten uiteindelijk de keuze krijgen uit ruim één miljoen producten tegen verrassend scherpe prijzen. Hiermee wil vidaXL de verwachtingen van klanten overtreffen en dat maakt zij onder de noemer ‘Kan niet, echt wel’ ook kenbaar in haar nieuwe tv-commercial in Nederland.

vidaXL is een snel groeiende online marktplaats waar klanten een enorm aanbod van producten kunnen vinden voor in en om het huis. Zij biedt via haar platform een verrassend assortiment aan op het gebied van Wonen en Tuin, Doe-het-Zelf, Huishoudelijke Artikelen, Buitenspeelgoed en Welness en Fitness. Het assortiment bestaat niet alleen uit het eigen scherp geprijsde vidaXL-assortiment, maar ook uit producten van A-merken. Om de succesvolle groei van haar platform te ondersteunen, start vidaXL met de bouw van een enorm internationaal distributiecentrum van ruim 100.000 m²: een verdubbeling van de huidige capaciteit en het grootse e-commerce distributiecentrum van Nederland.

vidaXL versnelt daarnaast haar verdere expansie door het openstellen van vidaXL voor externe verkopers. Sinds kort biedt zij andere retailers de mogelijkheid om online mee te groeien en hun producten aan ruim één miljard klanten in Europa, Australië en de Verenigde Staten aan te bieden via de vidaXL-webshops.

Door gebruik te maken van haar ervaring en technologie op het gebied van online marketing en in samenwerking met een overzichtelijke toegankelijke website en goed bereikbare klantenservice zal vidaXL zowel de omzet van de bij haar aangesloten retailers verhogen als de klanttevredenheid verhogen dankzij het ruimere assortiment.

De beste deal: een goed product voor een zeer scherpe prijs

“Als je op zoek bent naar de beste deal en een verrassend assortiment, kom dan naar vidaXL: een one-stop-shop waar je terecht kunt voor alle denkbare producten voor in en rond het huis. Met ons eigen vidaXL-merk bieden wij de klant het meest uiteenlopende assortiment van producten die moeilijk te vinden zijn of waarvoor je bij andere aanbieders veel meer betaalt”, vertelt Gerjan den Hartog, CEO en medeoprichter van vidaXL. “Zo hebben we zeer breed aanbod van huismerk-producten, waarbij we de volledige keten – van productontwikkeling tot verzending – beheersen en zo de kosten zo laag mogelijk kunnen houden. Hiermee bieden we een scherp alternatief en dat maakt vidaXL echt uniek. Ons platform is echt een marktplaats waar je van alles kunt ontdekken. We willen klanten een bijzondere winkelervaring bieden. Wat is leuker om de opwinding te voelen als je een geweldige deal hebt gesloten: een goed product, voor een hele goede prijs?”

Daarnaast onderscheidt vidaXL zich door een bedrijfscultuur die erop is gericht de verwachtingen van klanten te overtreffen. Den Hartog: “Klanten kunnen van ons altijd meer verwachten. Door onze ervaring als internationale retailer weten we wat klanten beweegt en met onze lage prijzen is de verrassing helemaal compleet. In de afgelopen tien jaar hebben we zo een succesvol concept in de markt gezet en naar 29 landen uitgerold. Dat deze formule werkt, blijkt uit de enorme groei die we hebben doorgemaakt. De afgelopen jaren groeiden wij jaarlijks met meer dan 50% en hebben wij 21 webshops in andere landen geopend. Door onze marktplaats stellen we online retailers in staat hierin met ons mee te groeien. Daarnaast geloven we in de kracht van ons eigen product en onze webshop en willen we dit door een uitbreiding naar uiteindelijk meer dan één miljoen producten aan zo veel mogelijk mensen aanbieden.”

Grensoverschrijdende distributie

Als onderdeel van haar groeiambities geeft vidaXL het startsein voor de bouw van een geheel nieuw internationaal distributiecentrum in Venlo. Hier zullen dagelijks ruim 60.000 bestellingen worden verwerkt en verstuurd naar alle Europese landen. De eerste paal van het distributiecentrum gaat in februari de grond in en het warehouse wordt naar verwachting aan het einde van dit jaar operationeel.

Lees meer

Contact